A legtöbb háziasszony igyekszik a lehető legfinomabb és legegészségesebb ételeket a család asztalára helyezni, változatos étrendet kialakítani. Sokszor kerül felhasználásra a chia mag, amit nagyon sok étel elkészítéséhez lehet alkalmazni. Jellegzetes tulajdonsága, hogy folyadék hatására megduzzad és egy zselés állagot vesz fel. Sűrítésre bármihez felhasználható, joghurthoz, főzelékekhez, italokhoz, süteményekhez egyaránt.
Azoknak is rendkívül hasznos a chia mag, akik szeretnének leadni pár kiló súlyfölösleget, mivel teltségérzetet biztosít. Turmixba keverve elegendő mindössze egy kis adag ahhoz, hogy több óráig ne érezzük az éhséget. Tápláló, mégis segít a fogyásban, mert szabályozza a vércukorszintet és gyorsítja az anyagcserét. Semleges ízének köszönhetően, bármilyen ételbe bele lehet keverni. Levesek sűrítésére, tojás helyett sütésnél, őrlemény formájában rántani való húsokat is panírozhatunk ezzel, de készíthetünk süteményt és pizzát is belőle. A chia mag minden formában jótékony hatással van az egészségünkre. Read More “A semleges ízű chia mag”