Hasznunkra válhat az elektromos cigi

e cigaretta

Az ember néha rájön arra, hogy az út, amin halad nem éppen a legegészségesebb. A rendszeres dohányzásnak megvan a maga egészségügyi kockázata, ami olykor gyorsan szembeötlő lehet. A felismerés azonban az első lépés a változás felé. Az elektromos cigi ugyanakkor lehet a második.

Ez egy olyan hasznos kis szerkezet, ami már sok mindenkinek segített a leszokásban. A cél azonban nem mindig ez, hanem olykor csak egy alternatíva keresése, ami visszaadhatja egészségünk egy jelentős részét. Az elektromos cigi használata esetében ugyanis nem történik égés, tehát a káros melléktermékek, amilyenek a szénmonoxid, nitrogén oxidok, kátrány egyszerűen nem jut be a szervezetbe károsítva ezzel a tüdő hörgőcskéit.

A legtöbben azt hiszik, hogy a nikotin az egyetlen olyan anyag, ami problémát jelent, hiszen ez okoz függőséget. Az elektromos cigi ugyanúgy alkalmas ennek az anyagnak a bejuttatására. Azonban ne felejtsük el, hogy maga a test is állít elő adott mennyiségű nikotint, tehát bár megvannak nagyfokú adagolásának a veszélyei, mégsem ez jelenti a fő gondot a hagyományos dohánytermékek esetében hanem a már említett kísérő anyagok.

Ugyanakkor, ha ezeket mellőzni tudjuk, akkor máris hatalmas lépést tettünk egy jobb irányba. Az elektromos cigi továbbá lehetőséget biztosít arra, hogy szabályozzuk a nikotin mennyiségét. Érdemes adni egy esélyt ezen készüléknek, hiszen a jól megszokott berögződéseket ugyanúgy kielégíti, de mégis jelentős segítséget kínál ahhoz, hogy akár teljesen lemondjunk a káros szenvedélyünkről.

Vélemény, hozzászólás?