A kertépítés ára tartalmazza a vakondhálót?

Kertépítő céget bérelni ma már nem számít luxus kiváltságnak, mint ahogy azt sokan gondolják. A kertépítés ára azonnal megtérül, így igazi befektetésként érdemes gondolni rá, hiszen nemcsak pénzt, de időt és energiát is spórol. A szép kert ugyanis nemcsak a szemnek és léleknek gyönyörködtető, hanem a környezet is azonnal felfigyel rá és emeli a mellette lévő ingatlan árát. A kertépítés ára meghatározza a kert élettartamát, így nem szabad semmiképp spórolni rajta.

Online kedvezőbb a kertépítés ára?
A helyszíni felmérés nélkül történő kerttervezés sajnos nem a legjobb választás. Egy jó szakértőnek ki kell jönnie a helyszínre és az adott terület adottságait figyelembe véve kell meghatároznia a költségeket. A kedvezőbb ajánlat sokszor olcsóbb alapanyagokat takar, ami azt jelenti, hogy előbb vagy utóbb a kert állapotában fog visszatükröződni. Ez pedig plusz költségeket von maga után. A korrekt kertépítés ára akár 40% megtakarítást jelenthet a jövőre nézve.

Nagyszerű befektetés az öntözőrendszer és vakondháló telepítése

A tervezés során nem szabad megfeledkezni egy automata módon működő öntözőrendszerről. Az öntözés során nem elég ide-oda locsolni a vizet, hiszen a növények eltérő vízigénnyel rendelkeznek. Az öntözőrendszer pontosan tudja, hogy mennyi vízre van szüksége az adott növénynek és ennek tudatában működik. Miért fontos a vakondháló telepítése? Új kert ásásánál bizony a föld puhább lesz, ami automatikusan vonzza a környék vakondjait. Ezt csak egy professzionális vakondháló kihelyezésével lehet hatékonyan orvosolni. A vakondháló telepítése a kertépítő feladata. Kiemelten fontos, hogy olyan hálót válasszon, ami megfelel a terület adottságainak. A gyenge minőségű anyag sajnos nem marad tartós és rövid időn belül a vakond átrágja magát rajta. Az állattal szembeni küzdelem hosszadalmas és bosszantó munka tud lenni, éppen ezért nem szabad spórolni a hálóval. A vakondháló telepítése közvetlenül az automata öntözőrendszer alá történik, így nem befolyásolja annak hatékony működését.

Vélemény, hozzászólás?