Buteyko módszer – mi is az a funkcionális légzés

A Buteyko légzéstechnika egy olyan egyedülálló légzésminta fejlesztő módszer, amely légzésszabályozó és lélegzetvisszatartó gyakorlatokat alkalmaz és célja a helyes természetes funkcionális légzés visszaállítása, mely egyben megoldást kínál a hiperventilációval és az alacsony szén-dioxiddal összefüggőnek gondolt egészségi állapotok széles körének kezeléséhez.

A Buteyko online tréningsorozat segítségével részletekbe menően megismerheti, milyen a helyes és helytelen légzés, a helyes légzés pozitív hatásait és a helytelen légzés egészségre gyakorolt káros hatásait. A tréning résztvevői megtanulják a Buteyko módszer különböző gyakorlatait és azok pontos kivitelezését, amely segít az egészséges légzés helyreállításában. A tréninget képzett Buteyko oktató tartja, akinek segítségével a résztvevők elsajátítják a gyakorlatokat és azt is megtudhatják, számukra milyen gyakorlatokat és mennyi gyakorlás szükséges a helyes légzésük visszaállítására. Az online tréning előnye, hogy otthona kényelméből vehet részt, de a kiscsoportos foglalkozás egyben azt is garantálja, hogy a program személyre szabott jellegű, ami segíti gyorsabban fejlődést.

Az 5 héten át tartó online élő Buteyko tréningen és az otthon való rendszeres gyakorlással javulnak az olyan gyakori panaszok, mint például az asztma, nehéz légzés, nátha, szorongás, pánikrohamok, krónikus fáradtság, agyi köd, horkolás és alvászavarok is.

 

Vélemény, hozzászólás?