Hogyan válasszunk kárpitozott franciaágyat?

Az első dolog, amire gondolunk, amikor a hálószobáról beszélünk, egy nagy kárpitozott franciaágy. Ez a bútordarab testesíti meg a boldog házas élet, a kényelem és a jó éjszakai alvás szimbólumát.

Mivel a hálószoba központi bútordarabja, a kárpitozott franciaágynak nemcsak gyönyörűnek, hanem a lehető leghasznosabbnak kell lennie. A kényelmes matrac és a nagy alvóhely lehetővé teszi a nyugodt éjszakai pihenést.

A modern élet ritmusánál a pihentető alvás nagyon fontos minden ember életében. A nagy kárpitozott franciaágyak modelljei lehetővé teszik mindkét házastárs számára a nyugodt alvást anélkül, hogy kellemetlenséget okoznának egymásnak. Ha szeretjük alvás közben a kényelmes testhelyzetet és nem akarjuk zavarni partnerünket, akkor a kárpitozott franciaágynak megfelelő méretűnek kell lennie.

Elsősorban a mértet kell eldönteni

Ágyszélesség

  • A választás a hálószoba méretétől, és az alváshoz előnyben részesített testtartástól függ.

Ágyhosszúság

  • Magasságunk a döntő tényező. A kényelmes alvás érdekében magasságunkhoz adjunk hozzá plusz 30 cm-t.

Elhelyezése a hálószobában 

Egy nagy kárpitozott franciaágy nagyszerűen néz ki egy tágas szobában, de túl terjedelmes lesz egy kis hálószobában.

Fontos, hogy a helyiség optimális kihasználása érdekében helyesen végezzük el a méréseket, de vegyük figyelembe a kárpitozott franciaágy kárpitjának a színvilágát a szobában már meglévő bútorokhoz képest.

Ne felejtsük el, hogy a bútorok és a dekoráció stílusának a hálószobában is egységesnek kell lennie!

Terhelhetőség

A kárpitozott franciaágy kiválasztásakor a nagy súlyú embereknek figyelembe kell venniük azt a tényt, hogy minden modell rendelkezik maximális terhelhetőséggel.

Ezért a kárpitozott franciaágynál is a hosszúságon, szélességen és magasságon kívül figyelembe kell venni egy olyan mutatót is, mint a bútor maximális terhelhetősége.

Plusz egy kis raktár

A magas kárpitozott franciaágy alá kiváló megoldás, ha tároló dobozokat rakunk, amiben például a szezonon kívüli ruhákat és más, nem mindig használt tárgyakat eltüntethetjük szem elől.

Rendeljünk magyar bútorgyártól

Nem mindenki elégedett a gyártók által kínált nagyméretű kárpitozott franciaágyak széles választékával. Nem szabványos modellek is találhatók a kereskedelemben, de ha mégis egyedi kárpitozott franciaágyat szeretnénk, vegyük fel a kapcsolatot egy jó nevű bútorgyártóval és bátran rendeljük meg az ízlésünknek – no meg a pénztárcánknak – megfelelőt.

Egy kis böngészés az interneten és nagyon hamar megtaláljuk a legjobb minőséget kínáló bútorgyárat.

Érdekesség

A világ legnagyobb kárpitozott franciaágyát egy svájci vállalat készítette. Mérete 11,5 m hosszú, 7,5 m széles és 3,7 m magas.