Ezért annyira lényeges a radiátor tisztítás

radiátor tisztítás

A radiátor tipikusan az a fűtőtest, amelyik fontos szereppel bír a központi fűtési rendszereknél, ahol ugye a megtermelt hőt egy precízen megalkotott csőhálózat segítségével lehet eljuttatni az összes helyiségbe, direkt a hőleadókhoz. Sajnos megesik, hogy a fűtés épp a rendszer utolsó, egyben legfontosabb elemének a hibája, dugulása miatt nem megy végbe.

Ekkor mihamarabb fontolóra vehető a radiátor tisztítás, amivel végleg meg lehet szabadulni az alacsony teljesítménytől, a zavaró hidegtől és az ezzel járó kellemetlenségektől. Mindegyik hőleadónál fontos a takarítás? Nos, a régi öntöttvas radiátorok, habár egyszerűen tisztíthatók, igen nagy mérettel bírnak, túlságosan nehezek és bizony nem tudják felvenni a versenyt a korszerűbb modellekkel.

A modernebb fűtési rendszereknél alkalmazott lemezradiátorok az öntöttvas radiátorokhoz képest lényegesen kisebbek, a hőleadásuk pedig azon a nagy hajtogatott lemezfelületen történik, amely jórészt a radiátor belsejében található.

A radiátor tisztítás ekkor azért fontos, mert a lemez felületein nagyon gyorsan lerakódik a por és a szennyeződés. A baj a működési elvből ered, ugyanis a fűtés hatására a levegő körkörösen áramlik, ami miatt a por leválik a hőleadóról és a légtérbe jut. A radiátor tisztítás segítségével mindez elkerülhető.

Gyorsaságot jelent a kazáncsere teljes ügyintézéssel

Mikor érdemes fontolóra venni a kazán cseréjét? Sokan teszik fel ezt a kérdést mostanság. Akkor mindenképp esedékes a kazáncsere teljes ügyintézéssel, ha egy régi, elavult készülékről van szó, amit nem lehet vagy nem is érdemes megjavítani. Akkor is jó választás ez, ha az ember szeretné modernizálni a fűtési rendszert. A kazáncsere teljes ügyintézéssel kérhető a Fűtés Revital cégtől.

Mindez azt jelenti, hogy a tulajdonosnak semmit sem kell csinálnia, hiszen az egész procedúra a szakembereket fogja terhelni, A-tól Z-ig. Az elavult, régi fűtésrendszer alacsony hatásfokkal működő kazánjának a lecserélésével és persze az ezzel együtt járó fűtéskorszerűsítéssel, akár 25% is csökkenthető a fűtésre fordított energiafelhasználás. Nem csoda hát, hogy a kazáncsere teljes ügyintézéssel annyira felkapott.

Vélemény, hozzászólás?