A felépülés nem az extremitások között rejlik

Szeretek minden olyan sportot, amit nem lehet fellelni a megszokott testnevelés órai környezetben. Pár évvel ezelőtt például, az egész családom meglepetésére, elkezdtem deszkázni. A gördeszkáról mindenki azt mondta, hogy elképesztően veszélyes és biztosan el fogom törni valamimet. Elképzelhetitek a közeli rokonok rémületét, mikor megtudták, hogy nem csak egyszerűen közlekedni szeretnék vele, hanem még trükköket is el akarok sajátítani.

Nem vagyok azért őrült, úgyhogy a legfontosabb védő intézkedéseket megtettem, mielőtt belekezdtem volna az egészbe. A sisakot például sosem felejtem otthon, de szép lassan arra is rájöttem, hogy mennyit tud segíteni egy térdvédő. Persze így nem néz ki annyira vagányan az ember, én azonban előbbre tartom azt, hogy még hosszú ideig tudjam élvezni a sétálás örömét, minthogy másoknak tetszen az, ahogy kinézek.

Sok ember végtelen szégyennek tartja azt, ha be kell ismernie a függőségét mások előtt. Én azonban tudtam magamról, hogy már nagyon veszélyes az az út, amin járok. Elkezdtem keresgélni az interneten addiktológia kapcsán, mert azt vettem észre, hogy a boldogságomhoz már szinte minden nap szükségem volt valamennyi alkoholra. Az addiktológia kulcsszóra pedig első helyen a Felépülök nevű oldalt adta ki. Már ez a név is reménnyel töltött el, úgyhogy rákattintottam és elkezdtem informálódni arról, hogy mit is tudnak ajánlani nekem.

Az addiktológia egy olyan tudományág, amit rengeteg tévhit vesz körbe. Szerintem a magyar emberben van egyfajta makacsság, hogy az igazi ember magától küzdi le a függőségeit és nincs szüksége senki másnak a segítségére. Bennem is volt ebből egy nagy adag, viszont amint megláttam, hogy miként néz ki az oldal, a kétségeim elkezdtek eltűnni. Nem szeretem különösebben az orvosokat, ezért az addiktológia tudományágban sem bíztam igazán, a Felépülök oldala azonban szép lassan képes volt meggyőzni azzal kapcsolatban, hogy bízhatok bennük.

Az addiktológia kapcsán rengeteg kérdésem volt, a Felépülök oldalán pedig több tájékoztató is elérhető volt. Ezek segítségével kicsit jobban meg tudtam érteni azt, hogy mi is történik velem. Elsősorban annyira örültem, hogy végre valakik nyíltan beszélnek a problémámról. Nem volt semmi köntörfalazás, vagy édesgetés, pontosan elmondták azt, hogy mik vezethetnek az alkoholizmushoz és végső soron hova vihet ez az út.

Emellett azonban rengeteg reményt is adtak nekem. Különösen azért, mert rengeteg pozitív példájuk van emberekre, akik képesek voltak megváltozni. Olyan ritkán hiszi el ezt az ember a mai világban, ahol szinte minden cinikus és lehúzó. A Felépülök azonban tudta, hogy nem kell elfogadnunk a negatív állapotokat, amikben éppen benne vagyunk.

Lassan azt éreztem, hogy itt az ideje meghozni a nagy döntést. Szerintem végül elengedtem volna az egészet, hogy ha nem találtam volna meg ilyen könnyedén az elérhetőségeiket. Egy függő embernél a legfontosabb dolog mindig az idő. Ha feljön benne a késztetés arra, hogy változtasson, akkor azonnal megoldást kell kínálni neki. A Felépülök csapata pedig szinte azonnal válaszolt a hívásomra.

Megbeszéltük, hogy mikor lesz a legközelebbi felépülési programjuk én pedig előre feliratkoztam rá. Végül nagyszerű volt a program és nem kellett csalódnom bennük. A függőségem pedig most már szinte csak távoli emlék. A családom és a barátaim is alig ismernek rám és mindenki azt szokta mondani, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb ember vagyok azóta, hogy részt vettem a Felépülök oldalának a programján.

6 thoughts on “A felépülés nem az extremitások között rejlik

  1. Visszajelzés: sunwin
  2. Visszajelzés: sell weapons
  3. Visszajelzés: burnout

Vélemény, hozzászólás?