A gerinc erősítés a core gyakorlatokkal kezdődik

gerinc erősítés

A core, úgynevezett mélyizmok erősítésének célja a gerinc még teljesebb megtartása. Számos oka van annak, amiért a gerinc erősítés a 21. századi ember mindennapos feladata kell legyen. Ugye az emberek java része munka közben állandóan ül vagy áll. A kevés, nem megfelelő mozgás miatt az izmok veszítenek az erejükből, így nem tudják a gerincet ideális módon megtartani.

Ennek eredménye pedig a sajgó derék, a hátközép fáradtsága, fájdalma vagy a hátratolt fenék. A core gyakorlatokkal és a gerinc erősítés segítségével tenni lehet ezen panaszok ellen. Továbbá sokat segíthet ez a torna azoknak is, akik gyakran vagy sokat dolgoznak nagy súlyokkal, napi szinten cipekednek.

Az építőiparban, anyagmozgatásban dolgozóknak alapvető fontosságú a gerinc erősítés. A baj azzal van, hogy a gyenge, nem elég erős core izmok fokozott nyomást helyeznek a gerincoszlopra. Miért? Mert nem tudnak besegíteni a gerincnek a test megtartásában, ami később, pár hónap vagy akár év elteltével számos panaszt okozhat.

A hasüreg körüli izmok felelnek a helyes testtartásért és a gerinc védelméért, így a gerinc erősítés ezekkel kezdődik. Az izmok karbantartása természetesen szakképzett gyógytornász-fizikoterapeutát igényel, aki pontosan tudja, hogy milyen gyakorlatokra van szükség a kívánt cél eléréséhez. Nem szabad elfelejteni, hogy a megszokott, edzőteremben gyakorolt és látott mozgásformákkal sajnos a core izmok nem fejleszthetők.

McKenzie gyógytorna Szeged: mennyire hatékony?

A McKenzie-torna megkezdésével egy percet sem haboznak azok, akik derékfájással, gerincproblémákkal küzdenek. Nem vitás, hogy vannak esetek, amikor a McKenzie gyógytorna Szeged városában segíteni tud, de nem mindig jelenti ez azt a módszert, ami minden problémára megoldást nyújt.

A Robin McKenzie gyógytornász által fejlesztett módszertan lényege, hogy a sérvesedést vissza lehessen húzni a helyére. A McKenzie gyógytorna Szeged településén tehát képes lehet a porckorong kitüremkedés tüneteinek enyhítésére. Ennek köszönhetően pedig megszüntethető a fájdalom és megelőzhető a porckorong falának a kiszakadása is.

Vélemény, hozzászólás?