Miért is jó választás a modern kandalló?

modern kandalló

Aki a Benkel internetes áruházban szeretne vásárolni, biztosan megfigyelte már, hogy itt a kandallóbetétek két típusú frontrész stílussal rendelkeznek. Egyrészt ott van a minimalista, letisztult vonalvezetésű és stílusú modern kandalló, másrészt pedig megvehető a rusztikus, antik környezetbe tökéletesen illő változat.

Mivel manapság a legtöbben olyan helyen élnek, ahol inkább a minimalizmus dominál, mint belsőépítészeti, lakberendezési stílusirányzat, ezért nem meglepő, hogy a vásárlási lista első helyét foglalja el a modern kandalló. Milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez? A tűzterek nagyobb üvegfelülettel rendelkeznek a megszokott fűtőberendezésekhez képest, illetve az ajtók maximalizált méretéből adódóan, teljesen rátakarnak a hamuzó fiókra.

Emiatt azonban ennek az ürítése csakis úgy oldható meg, ha előbb a felhasználó kinyitja a modern kandalló ajtaját. Ennél a modellnél az alapfelszereltség részét képezi a külső égési levegő rácsatlakozási lehetőség és természetesen nem hiányozhat a szabályzó kezelőszerv sem.

Ami még fontos, hogy a kialakításának köszönhetően ez teljes mértékben belső levegő független kivitelű. A tűztér öntvény, az ajtó és keret magas minőségű lemez anyagból készül. Ami még praktikus, hogy a modern kandalló ajtó nyitásának iránya megválasztható, tehát lehet balos és jobbos is.

Kis helyre lett tervezve a keskeny kandalló

Vannak olyan helyiségek, ahol szóba sem jöhet egy megszokott, nagyobb méretekkel rendelkező kandallóberendezés. Ilyen helyekre lett kigondolva a keskeny kandalló, amelyik, bár méretileg elmarad a társaitól, az biztos, hogy a teljesítménye tökéletesen megfelel egy kisebb szobába.

Mivel hazánkban sok nappali és egyéb helyiség, ahol elengedhetetlen a fűtés, nem lett akkorára tervezve, mint például Amerikában, sokaknál csakis a keskeny kandalló jöhet szóba. A hatékonyságot, gazdaságosságot tekintve sem ajánlott kis helyre nagy fűtőberendezést választani, ugyanis annak az eredménye a túl sok fa felhasználása. A keskeny kandalló takarékosan fűt és tökéletesen beválik egy kisebb szobába.

Vélemény, hozzászólás?