A női laborköpeny kibírja a magas hőmérsékleten történő mosást

női laborköpeny

A laborgyakorlatok minden diák életében különleges időszakot jelentenek. Valószínűleg senkinek sem kell meggyőzni az orvostanhallgatókat a megfelelő laboratóriumi ruházat fontosságáról. Egyáltalán nem csupán az egyetem által előírt formális követelmény a női laborköpeny viselése, hanem a nagyobb sterilitás megőrzésének és a saját ruházat védelmének eszköze. Az is tény, hogy a női laborköpeny sok pontot ad a professzionális megjelenéshez. Ez egy alapvető egészségügyi ruhadarab, ami elsősorban az orvosokhoz és a laboratóriumi személyzethez kapcsolódik.

Tegye fel a kezét az, aki gyerekként nem álmodott arról, miszerint felnőttként fehér laborköpenyt húz majd magára! Milyen anyagból készült modellekre érdemes fogadni? Ha laboratóriumi köpenyről van szó, nem érdemes előkelő, modern anyagokat keresni. A jó öreg pamut a legjobb választás, mert ez bírja a magas hőmérsékletet. Így a női laborköpeny a 60 vagy 90 fokos mosással is tisztítható, ami hatékonyan megszabadítja ezeket a baktériumoktól és a foltoktól.

Foltálló réteggel van ellátva a szakácsruha

A vendéglátóiparban a munkavállaló saját ruházatának megfelelő védelme majdnem olyan fontos, mint az ott előállított élelmiszerek védelme a környezeti szennyeződésektől. Ezért mind az élelmiszer előállító létesítményekben, mind az éttermekben megfelelő vendéglátóipari ruházatra van szükség, a magas higiéniai követelmények betartásához és a dolgozók biztonságához. A lábbelik, a kötények vagy a sapkák kétségtelenül a szakácsruha elengedhetetlen elemei. De milyen paramétereket kell figyelembe venni a megfelelő kiválasztásakor?

A szakácsok ruháinak mindenekelőtt ellenállónak kell lenniük a zsíros és nehéz foltokkal szemben, amelyeket a konyhai munka jellegéből adódóan gyorsan kell tudni tisztítani. Ezért a szakácsruha általában kívülről foltálló réteggel van ellátva, hogy a zsír és a szennyeződés ne tudjon mélyen behatolni a szövet szerkezetébe. Ráadásul a szakácsruha általában fehér vagy fekete színű, így rendkívül rendezettnek és tisztának tűnik egy olyan környezetben, ahol kétségtelenül szükség van erre a fajta higiéniára.

One thought on “A női laborköpeny kibírja a magas hőmérsékleten történő mosást

Vélemény, hozzászólás?