Gyógyító ásványok tisztítása tűzzel és füsttel

Gyógyító ásványok

Az ásványokat ősidők óta használják főleg a gyógyászatban. A gyógyító ásványoknak is van saját rezgésük ezért, amikor az adott ásvány bekerül az ember aurájába ez a rezgés hatást fejt ki az emberi test energiamezőjére. A gyógyító ásványok rezgése feloldja az energiamező blokkjait és semlegesíti a negatív rezgéseket. Mivel a testen belül az egyes szerveknek más-más rezgésük van ezért van az, hogy a különböző szervi problémákra más-más gyógyító ásványra van szükség. Ha valamelyik szervünk megbetegszik azzal a következménnyel jár együtt, hogy az adott szerv energiaháztartása felborul. A megfelelően kiválasztott ásvány pedig segít vissza állítani a beteg szervet az eredeti rezgésére, ezzel támogatva annak gyógyulását. A gyógyító ásványokat annak érdekében, hogy megfelelő hatást érjenek el időnként tisztítani is kell.

A gyógyító kövek tisztítására több módszer is van, azt, hogy melyiket használjuk az alapján döntsük el, hogy melyik a számunkra legkönnyebben elérhető megoldás. A gyógyító ásványok tisztíthatóak például tűzzel és füsttel is, ezt a lehetőséget ritkábban szokták alkalmazni. Ezt a fajta tisztítási módszert az indiánok és a sámánok régóta használják, a rituálék során különböző gyógynövényeket égetnek, és ebben a füstben tisztítják meg a köveket.

A modern kori Európában nem biztos, hogy rendelkezésünkre állnak ezek a gyógynövények, illetve a használatukhoz szükséges tudás. Ezért a legbiztonságosabb, ha tiszta forrásból származó tömjén vagy szantál füstölőt használunk a gyógyító ásványok tisztítása során. Gyújtsuk meg a füstölőt, és a tisztítandó követ tegyük a füstölő mellé. A legjobb hatás elérése érdekében körkörösen vagy végtelen jelet rajzolva mozgassuk a követ.